10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma unor percheziții desfășurate ieri la contrabandiști cu tutun.

930 kg. tutun prelucrat, 890 kg. tutun frunză, 42.500  tuburi țigarete și trei utilaje de măcinat tutun, găleți pentru colete, mai multe înscrisuri privind expediții și etichete pentru diferite mărci de țigări, au fost confiscate ieri, de polițiștii giurgiuveni, în urma unor percheziții la contrabandiști cu tutun.

24 percheziții domiciliare au fost desfășurate, în municipiul București și în județele Ilfov și Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de prelucrare ilegală de tutun și comercializarea acestuia.

În urma descinderilor, au fost depistate 10 persoane, ocazie cu care au fost conduse la sediul I.P.J. Giurgiu, pentru audieri.

Activitatea infracțională a persoanelor vizate s-a desfășurat în perioada iulie-noiembrie 2019, iar în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acestea au comercializat peste 3.000 kg de tutun prelucrat.

Față de aceștia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat.

Articolul precedent„Giurgiu Gladiators” redeschide campania „Donează sânge, salvează o viață!”
Articolul următorAUDIO: Tupeu de baron! Marian Oprișan amenință un jurnalist Realitatea Plus