Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 10.000 produse cosmetice și parfumuri, contrafăcute, pe care un cetățean iordanian a încercat să le introducă ilegal în țară.

Ieri, la ora 20.15, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean iordanian, în vârstă de 54 de ani, la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse mărfuri, de la o societate comercială din Bulgaria pentru România.

Polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul mijlocului de transport, disimulate în spatele unor cutii ce conțineau ornamente pentru sărbătorile de iarnă, 46 de colete, de mari dimensiuni. În interiorul acestora a fost descoperită cantitatea totală de 9.974 produse cosmetice și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile aveau ca destinatar  un cetățean român, în vârstă de 46 de ani, care a declarat că intenționa să le comercializeze într-un complex comercial din București.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 1.211.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentCadrele didactice de la școala unde învăța fetița ucisă pe trecerea de pietoni, apel către autorități
Articolul următor„Giurgiu Gladiators” redeschide campania „Donează sânge, salvează o viață!”