16 elevi din judeţul Giurgiu sunt bolnavi de gripă, iar 114 prezintă simptome specifice virozelor respiratorii, potrivit unei situaţii centralizate de Inspectoratul Şcolar.

DSP poate proceda la limitarea activităţii sau la suspendarea orelor de curs la nivelul clasei sau a întregii unităţi, dacă sunt clase cu trei cazuri confirmate de gripă sau un procent de peste 20 la sută absenteism în fiecare unitate de învăţământ, însă această situație nu s-a înregistrat în județul Giurgiu.

DSP Giurgiu a cerut intensificarea măsurilor de igienă colectivă, tot ce înseamnă dezinfecţie cu substanţe clorigene, aerisirea sălilor de clasă și  intensificarea triajului epidemiologic.

Update

Potrivit directorului DSP Giurgiu, Magda Mărcuț, cele 16 cazuri de gripă în școli nu sunt confirmate de medicii de familie și nici în spitale nu sunt copii internați cu diagnosticul de gripă. Probabil, este vorba doar de declarațiile părinților, tocmai de aceea în zilele următoare se va face o analiză riguroasă din acest punct de vedere.

Articolul precedentCod galben de ceaţă în 16 judeţe, printre care și Giurgiu
Articolul următorÎNGRIJORĂTOR! Bărbat de 40 de ani, din Bolintin, declarat decedat din cauza gripei!