Legea prin care beneficiarii de ajutor social își pierd dreptul dacă refuză să muncească a făcut deja victime și în județul Giurgiu.

În perioada 1 noiembrie- 31 decembrie 2018, 20 de persoane și-au pierdut ajutoarele sociale pentru că au refuzat un loc de muncă sau să participe la cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Giurgiu.

Conform noilor prevederi, o persoană care refuză un loc de muncă oferit pierde dreptul la ajutor social.

“Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, spune legea.

Aceleași modificări aduse modului de acordare a venitului minim garantat arată că persoana care a rămas fără ajutorul social în urma refuzului de a ocupa un loc de muncă, poate face o nouă cerere pentru dobândirea acestuia. Dar numai după 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.

O altă modificare prevede că persoanele care primesc ajutor social trebuie să facă muncă în folosul comunităţii, în cuantumul banilor primiţi.

Până acum, legea le dădea dreptul să refuze de trei ori să muncească.

Articolul precedentAtenție, giurgiuveni! Cum verificați dacă sunteți asigurați CNAS
Articolul următorRestricţiile pentru creşterea porcilor, ridicate în 30 de localităţi din judeţul Giurgiu