Sportivi profesionişti dar și amatori din România, Bulgaria, Marea Britanie, Kenya, Serbia, Portugalia, Serbia și Ungaria s-au aliniat astăzi la startul crosului transfrontalier Giurgiu-Ruse. În total, 250 de sportivi de toate vârstele.   

Competiția sportivă internațională s-a desfășurat pe o distanță de 15 kilometri, cu plecare de la Giurgiu și sosire la Ruse. Evenimentul se află la a treia editie. Între cele două orașe de pe malul Dunării există o colaborare transfrontalieră și pe plan sportiv.

La femei, categoria de vârstă 18-39 de ani, câștigătoarea crosului transfrontalier a fost românca Roxana Bârcă, de la CSA Steaua București, care a reușit să parcurgă cei 15 kilometri în 50,26 minute.  Atleta are în palmares mai multe performanțe în țară și peste hotare.

La bărbați, câștigător a fost kenianul Abel Kibet Rop, cu cu 43,25. La celelalte categorii de vârstă, primele locuri au fost adjudecate de sportivii bulgari.

Premiile totale puse în joc la această competitie au fost de 6000 de euro, câștigătorii locurilor întâi la fiecare dintre cele trei categorii de vârstă, femei și bărbați, primind de la organizatori câte 600 de euro.

Articolul precedentUn bărbat din Mihai Bravu a dispărut după ce a plecat la pescuit
Articolul următorCe păzesc jandarmii giurgiuveni la sfârșit de săptămână