Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 29.850 de comprimate și 20 fiole care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, pe care doi cetățeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice, în urma cărora au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport, printre care și două autocamioane care transportau colete, în regim de curierat, din Bulgaria pentru România.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, poliţiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele marfă ale celor două autocamioane, mai multe cutii ce conțineau 29.850 de comprimate și 20 fiole, ce aveau ca substanțe active Tamoxifen, Trenbolon şi Testosteron, acestea aflându-se pe lista substanțelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008.

La cercetări, șoferii au declarat că sunt angajații unor firme de curierat din Bulgaria, transportau coletele și nu aveau cunoștință despre conținutul acestora.

În cauză, conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reținerii produselor farmaceutice, în valoare de 121.000 lei, iar cetățenii bulgari au fost sancționați contravențional.

Articolul precedentProgram prelungit la Direcția de Taxe și Impozite Giurgiu pentru contribuabili
Articolul următorȘase rețineri în urma conflictului cu bâte și topoare din Bolintin Vale