Polițiștii de frontieră  din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, ascunse, într-un spațiu special amenajat, 4.220.000 grivne (monedă naţională a Ucrainei), echivalentul a 105.000 euro, conform cursului BNR, pentru care șoferul, un cetățean turc, nu a putut prezenta documente justificative privind declarația bancnotelor la intrarea în Comunitatea Europeană.

În data de 05.02.2023, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar, condus de un cetățean turc, în vârstă de 50 de ani, care efectua curse de transport persoane pe ruta Turcia-Ucraina.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră  au descoperit, ascunse într-un spațiu special amenajat în sistemul de aerisire al autocarului, mai multe pachete care conțineau 74 calupuri a câte 100 bancnote cu valoare individuală de 500 grivne și 26 calupuri a câte 100 bancnote cu valoare individuală de 200 grivne, care aparțineau șoferului, un cetățean turc, ce nu a putut prezenta documente justificative privind declarația bancnotelor la intrarea în Uniunea Europeană.

Astfel, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale București – Biroul Echipe Mobile, care au reținut întreaga sumă de 4.220.000 grivne, echivalentul a 105.000 euro.

Pentru nedeclararea sumei la intrarea în spațiul U.E., conform HG 707/2006 privind Codul Vamal al României, cetățeanul turc a fost amendat cu suma de 5.000 lei.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCUTREMUR de 4,5 grade în România, în această dimineață – au urmat alte trei seisme, cu magnitudini însemnate
Articolul următorGiurgiu. Bărbat băut şi fără permis, prins la volan de poliţiştii rutieri în timp ce conducea o autoutilitară