45% din secțiile de poliție din județul Giurgiu necesită reparații curente iar peste 52% dintre autospecialele polițiștilor sunt învechite și cu grad ridicat de uzură.

Investițiile în sediile din mediul rural au fost puține și au vizat doar reparații sporadice la acoperișuri, unele la sobe, la instalațiile electrice, la tâmplărie sau operațiuni de zugrăvire. Dar nu reparații capitale, având în vedere că multe clădiri sunt case vechi și degradate.

În plus, polițiștii din județul Giurgiu au și un deficit de 40% în înzestrarea cu mijloace de transport, pe lângă faptul că majoritatea acestora au peste 10 ani vechime.

“Încă din anul 2017, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu s-au efectuat reparații curente la 12 posturi de poliție comunale, acestea vizând reparații la acoperiș, schimbare tâmplărie, reparații sobe, operații de vopsire și zugrăvire, reparații la instalații electrice, etc. Activitățile au fost continuate și în anul 2018, când s-au efectuat reparații la alte 10 posturi de poliție comunale (Ulmi, Bolintin-Deal, Letca, Stoenești, Valea Dragului, Vedea, Slobozia, Frătești, Gogoșari și Crevedia). Totodată, s-au efectuat expertize tehnice pentru 9 posturi de poliție, pentru care urmează să fie întreprinse măsuri în cursul anului 2019. Starea imobilelor existente la nivelul I.P.J. Giurgiu nu afectează în acest moment activitatea curentă a polițiștilor”, spun reprezentanții IPJ Giurgiu.

Potrivit acestora, procentul de înzestrare cu mijloace de transport este de 58,89%, iar în cursul anului precedent, în dotarea IPJ Giurgiu au intrat 28 de autospeciale (27 Dacia Logan și 1 Dacia Duster), cele mai multe dintre acestea fiind repartizate către structura de ordine public. Totodată, aproape 52% dintre autospecialele din dotare au perioada de utilizare de peste 10 ani.

Articolul precedentAplicație pentru șoferii giurgiuveni. Drumurile proaste, pe o hartă interactivă
Articolul următorRazie în Giurgiu. Amenzi aplicate și bunuri confiscate de polițiști