Peste 15.000 de deținuți din penitenciarele din România și-au exprimat intenția de a vota la alegerile prezidenţiale. Potrivit BEJ Giurgiu, 490 de deţinuţi din Penitenciarul Giurgiu sunt pe lista depusă în vederea exercitării dreptului de vot.

Aceștia vor vota la urnele mobile ale celor patru secții arondate Penitenciarului Giurgiu.
Potrivit unei decizii a BEC, alegătorii deţinuţi în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale votează prin intermediul urnei speciale.

În acest sens, în vederea asigurării exercitării în bune condiţii a dreptului persoanelor private de libertate de a vota, la nivelul unităţilor subordonate ANP au fost dispuse următoarele măsuri: identificarea persoanelor private de libertate cu drept de vot şi informarea acestora cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale.

Informarea deţinuţilor cu drept de vot cu privire la necesitatea formulării cererilor privind exercitarea dreptului de vot; depunerea diligenţelor necesare eliberării actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu posedă sau preschimbării celor al căror termen de valabilitate este expirat.
Articolul precedentSecțiile de votare, luate cu asalt: câți giurgiuveni au votat în primele ore de la deschiderea urnelor
Articolul următorAccident rutier pe DN 5, între un TIR încărcat cu azotat de amoniu și un autoturism. Circulație blocată pe ambele sensuri