Reabilitarea DJ 412A Adunaţii Copăceni – Dărăşti Vlaşca – Novaci – Popeşti – Mihăileşti pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, precum şi a străzilor din localitatea Byala, Bulgaria, sunt lucrări ce vor fi realizate în următorii trei ani în cadrul unui proiect european în valoare totală de aproximativ opt milioane de euro.

„Îmbunătăţirea sistemului comun de transport prin conectarea eficientă a comunităţilor din Giurgiu şi Byala la reţeaua centrală şi secundară TEN-T” este un proiect finanţat de UE şi care va fi implementat de Consiliul Judeţean Giurgiu în parteneriat cu municipalitatea Byala, districtul Ruse, Bulgaria, în perioada 2018- 2021. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 1: ‘O regiune bine conectată’, Obiectivul specific ‘Îmbunătăţirea planificării, dezvoltării şi coordonării sistemelor transfrontaliere de transport pentru o conectare mai bună la reţeaua de transport TEN-T’. Proiectul are o valoare totală de 7,9 milioane de euro.

Sectorul de drum din administrarea CJ Giurgiu care face obiectul proiectului este în lungime totală 12,53 kilometri şi face legătura între Adunaţii Copăceni şi satul Dărăşti-Vlaşca, dar şi între localitatea Mihăileşti şi satul Popeşti.

Totodată, în cadrul acestui proiect vor fi reabilitate străzile din localitatea Byala, proiectul fiind nu numai unul de modernizare a infrastructurii de transport, ci şi un proiect prin intermediul căruia vor fi create mecanisme comune Giurgiu – Byala, care vor îmbunătăţi mobilitatea şi accesibilitatea în zonele transfrontaliere, prin acesta urmând a fi dezvoltat un sistem comun de management al traficului pentru mobilitate inteligentă în zona transfrontalieră Giurgiu-Byala.

De asemenea, vor fi elaborate studii pentru îmbunătăţirea managementului traficului ce vor identifica necesitatea dezvoltării infrastructurii rutiere şi măsuri de siguranţă a traficului, pentru o conectivitate mai bună între Byala şi Giurgiu, precum şi a ambilor parteneri la reţeaua TEN-T.

Articolul precedentUn șofer din Giurgiu a blocat intrarea într-un bloc. Cum s-au răzbunat locatarii
Articolul următorNoi cazuri de rujeolă, confirmate la Giurgiu