A participat, timp de șase luni, la o misiune de instruire şi consiliere a reprezentanților Colegiului de Stat Major al Poliției Afgane. Maiorul Andrei Diaconescu, primul adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, a revenit în funcție. Astăzi, acesta a primit, de la șeful IJJ Giurgiu. col. Daniel Rușanu, o Plachetă de Onoare, în semn de recunoștință față de activitatea desfășurată în cadrul Misiunii Resolute Support din Afganistan.

Misiunea s-a desfășurat începând cu luna august 2018, jandarmul giurgiuvean făcând parte din contingentul român de jandarmi „Aurelia Dacorum”, ce a avut ca obiectiv instruirea şi consilierea reprezentanților Colegiului de Stat Major al Poliției Afgane. Alături de alți 22 de jandarmi, la finalul misiunii, ofițerul a primit din partea oficialităților internaționale medalia Non-Article 5 pentru serviciul în slujba NATO, sub semnătura secretarului general, Jens Stoltenberg.

Aceasta a fost cea de-a doua misiune internațională a maiorului Diaconescu Andrei, în perioada 2012-2013 ofițerul executând misiuni în Afganistan, sub egida NATO- NTMA (Nato Training Mission Afghanistan).

Caracterizând cele două misiuni ca pe o provocare și o formă de perfecționare profesională, în cadrul conferinței de presă de astăzi, maiorul Diaconescu Andrei a precizat: “Ultimele 6 luni pe care le-am petrecut în Afganistan au fost pentru mine o perioadă de aplicare a experienței profesionale, într-un loc în care fiecare misiune avea un grad de risc ridicat, ce putea fi eliminat datorită profesionalismului tuturor celor care participau la misiune. Împreună cu partenerii afgani am desfășurat activități de pregătire a instructorilor din cadrul Colegiului de Stat Major, astfel încât cunoștințele acumulate să poată fi transmise mai departe, iar, în final, localnicii să fie cei care beneficiază de servicii de calitate și să se simtă în siguranță. M-am adaptat destul de ușor situației și modului în care s-au desfășurat activitățile, însă, recunosc faptul că cea mai grea a fost distanța față de familie, de cei doi copii. Din 15 martie mi-am reluat activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu și coordonez misiunile de ordine publică, de pază și protecție instituțională”.

Maiorul Diaconescu Andrei ocupă funcția de prim adjunct al inspectorului șef al I.J.J. Giurgiu începând cu data de 1 decembrie 2015.

 

 

 

Articolul precedent Percheziții de amploare în Giurgiu și 19 județe. Rețea de firme fantomă, destructurată. Sunt vizate două firme din Giurgiu
Articolul următorConflict între două familii de romi în Bolintin Vale. Trei persoane au fost rănite