La această oră la Giurgiu s-au încheiat alegerile în organizația județeană, unde Niculae Bădălău a câștigat alegerile interne.

Cu acest prilej au apărut împreună Paul Stănescu (Olt), Niculae Bădălău (Giurgiu), Mihai Tudose (Brăila) și Adrian Țuțuianu. Grupul puciștilor vor încerca să strângă masa critică necesară în CEX pentru a-l determina pe Liviu Dragnea să facă un pas înapoi. Nemulțumiții vor solicita convocarea unui Comitet Executiv cât mai rapid posibil, chiar dacă Dragnea va încerca să blocheze organizarea CEX-ului, susține presa centrală.

Potrivit statutului, Liviu Dragnea nu poate fi demis de Comitetul Executiv, ci doar de Congres. Însă, CEx-ul poate decide convocarea Congresului și, dacă se obţine o majoritate, atunci Liviu Dragnea va fi demis.

Vicepreşedinţii PSD Paul Stănescu şi Adrian Țuţuianu, au transmis, la conferinţa judeţeană de alegeri a filialei Giurgiu, mesaje de unitate pentru partid. Iar președintele filialei PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, ales astăzi în funcție,  este de părere că e nevoie de o remaniere.

Paul Stănescu, vicepreședinte PSD: Consider foarte important la acest moment să rămânem uniţi, să avem majoritate parlamentară, să avem guvern până în 2020 (…) pentru a duce la capăt programul de guvernare pe care niciun partid, împreună cu colegii noştri de la ALDE, nu l-a avut în 28 de ani’.

Adrian Țuţuianu, vicepreşedinte PSD: Fac un apel de aici, de la Giurgiu, la toţi colegii noştri de partid să rămânem uniţi (…) În următoarea perioadă, trebuie să ne preocupe menţinerea coaliţiei de guvernare, a majorităţii parlamentare consistente de aceea fac apel să rămânem uniţi şi să dăm consistenţă acestei majorităţi parlamentare.

Niculae Bădălău, președintele filialei PSD Giurgiu: Este vizibil că până la urmă trebuie o remaniere. Dar unde, când și cum, premierul decide când vine în Comitetul executiv cu această propunere.

Ar fi aproximativ 29 de semnături pe acea scrisoare pe care vor să o înainteze partidului și să ceară convocarea unui comitet executiv extraordinar. Nu a fost încă hotărât momentul înaintării scrisorii. Aceasta va fi făcută publică. Nucleul dur al PSD s-a adunat la Giurgiu, în jurul lui Niculae Bădălău, care a fost ales președinte al filialei din acest județ. Niculae Bădălău a spus că a primit chiar felicitări din partea lui Liviu Dragnea pentru președinția filialei.

Articolul precedentAproape 30 de lideri județeni PSD cer demisia lui Dragnea
Articolul următorLiviu Dragnea anunță că e dispus să-și dea demisia, dacă cei 33 de lideri din teritoriu îi vor cere