Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit 222 de sticle cu alcool și 180 pachete cu țigări în compartimentul marfă al unui microbuz, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 16.05.2019, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Mercedes, un cetăţean bulgar, în vârstă de 54 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, produse alimentare din Bulgaria pentru Belgia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al microbuzului, cantitatea de 222 sticle cu alcool și 180 pachete cu țigări, toate având aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul a declarat că a cumpărat alcoolul şi ţigările din Bulgaria și urma să le comercializeze în Belgia. De asemenea, acesta a mai adăugat că nu avea cunoștință despre faptul că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool şi ţigări a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 13.038 lei,a  fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii bunurilor, iar cetăţeanul bulgar a fost sancţionat contravenţional.

 

Articolul precedentUn șofer de 19 ani a provocat accidentul în lanț de pe DN 5C
Articolul următorUn nou accident în județul Giurgiu. Patru victime, după ce un autoturism a intrat în copac