Deşi regula de bază în trafic este că, atunci când o salvare, maşină de poliţie ori de pompieri are semnalele acustice şi luminoase pornite, participanţii la trafic trebuie să se dea din calea lor, nu de fiecare dată aceasta este respectată.

În plus, pompierii din Giurgiu se plâng că, de multe ori, mașinile de pompieri nu au spațiu suficient pentru a trece pe unele străzi, și așa înguste, din cauza mașinilor parcate neregulamentar.

„Respectați semnificația indicatoarelor rutiere și parcați-vă autovehiculele în asa fel încât autospecialele pompierilor să aibă spațiu suficient pentru a trece sau a efectua diferite manevre. Deși nimeni nu își dorește să se ajungă la astfel de situații, gândiți proactiv și gândiți-vă că ați putea fi chiar dumneavoastră cei afectați de parcarea neregulamentară a propriilor vehicule”, arată reprezentanții ISU Giurgiu.

Ei avertizează că prin blocarea accesului echipajelor de urgență se poate ajunge cu întârziere la intervenții care presupun salvarea de vieți și bunuri materiale.

La rândul lor, polițiștii atrag atenția că șoferii care parchează neregulamentar vor fi sancționați cu amenzi iar dacă în trafic nu dau prioritate acestor echipaje, riscă chiar reținerea permiselor de conducere.

Articolul precedentOfertă de muncă. Olanda caută muncitori în agricultură, la cules sparanghel
Articolul următorBărbat reținut de procurorii DIICOT Giurgiu pentru trafic de droguri de risc