Peste 800 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu, reprezentați de Sindicatul Protecția Copilului Giurgiu (SPCG) – afiliat la Federația PUBLISIND, au declanșat conflictul de muncă prin acțiuni de protest care vor continua până la blocarea totală a activității, în cazul în care revendicările nu sunt soluționate.

Pe fondul nemulțumirilor provocate de neplata salariilor pe ultimele două luni, în contextul în care, de alte 5 luni, DGASPC Giurgiu nu a plătit contribuțiile sociale încălcând flagrant legea. Astfel, începând cu data de 10 decembrie, se declanșează GREVĂ DE AVERTISMENT prin purtarea unor BANDEROLE NEGRE cu deviza: „Muncim pe datorie / doliu pentru salarii!”.

În data de 12 decembrie, începând cu ora 10:00 – MITING în fața DGSAPC Giurgiu. De la ora 10:45 protestatarii se vor deplasa în marș spre Consiliul Județean Giurgiu unde vor rămâne în miting de protest în intervalul orar 11,15 – 13:00.

Dacă până la finalizarea protestului, salariile și contribuțiile sociale nu sunt plătite, începând cu data de 13 decembrie 2018, angajații DGASPC Giurgiu vor bloca activitatea pe termen nedeterminat și vor iniția noi acțiuni de protest, inclusiv la Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

“Angajații, cu salariile neplătite de două luni, au fost nevoiți să își amaneteze obiectele personale, să se împrumute cu dobânzi foarte mari la instituții financiare nebancare și să trăiască zilnic cu frică executării silite pentru neplata ratelor.

Promisiunile deșarte din ultimele luni, au demonstrat că la nivelul instituțiilor din Giurgiu domnește haosul iar incompetența atinge un nivel care este de natură să pună în pericol sute de beneficiari aflați în sistemul de protecție socială.

În afara salariilor neplătite, DGASPC Giurgiu nu are bani de utilități, medicamente, parafarmaceutice și produse igienico-sanitare. Notificări cu privire la sistarea utilităților sunt primite săptămânal iar lipsa materialelor de curățenie obligă angajații să aducă produse de acasă pentru că beneficiarii să nu stea în mizerie.

Situația critică este greu de descris, însă este necesar să fie făcută publică pentru că nu ne dorim că membrii noștri să poarte responsabilitatea unor blocaje generate de aceste lipsuri”, spun reprezentanții PUBLISIND.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentCoșmarul pietonilor din Giurgiu. Trotuarele, acoperite de gheață
Articolul următorDaruri de sărbători. Moş Crăciun a venit la copiii nevoiaşi din partea oamenilor legii