Instituția Prefectului Județul Giurgiu va primi 25.984 de pachete cu alimente și 25.984 de pachete cu produse de igienă personală destinate persoanelor defavorizate din județul Giurgiu.

Pachetele vor fi depozitate în locația stabilită de primăria uat-ului respectiv, iar beneficiarii vor putea intra în posesia lor la o dată pe care o vom anunța în cursul acestei săptămâni. La nivelul municipiului Giurgiu, locația este Hala de Pește, situată pe strada Aleea Plantelor nr. 3.

Menționăm că, potrivit OUG nr. 84/2020, beneficiarii Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD 2021 sunt:
a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele cu handicap gradul I și II.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentBilanț coronavirus 20 iulie: 95 de cazuri noi, 3 decese
Articolul următorCampanie anticorupție în Vama Giurgiu