Criza în Partidul Social Democrat se adânceşte, potrivit RTV.  Potrivit unor surse politice citate de România TV, aproape 30 de lideri județeni ai partidului au semnat o scrisoare prin care îi cer demisia lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte PSD și președinte al Camerei Deputaților.

UPDATE Liviu Dragnea, președintele PSD, are o întâlnire joi cu primarii de sectoare din București, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Dragnea vrea să ia pulsul organizației de București și să îi determine pe primarii de sectoare să nu treacă de partea puciștilor conduși de Paul Stănescu și Gabriela Firea.

Din cei șase primari de sectoare, trei ar fi trecut deja în tabăra anti-Dragnea, unul ar fi indecis și alți doi i-ar fi loiali președintelui partidului, potrivit surselor citate.

Informațiile vin pe fondul agitației din partid după ce Paul Stănescu, puternicul baron de Olt, a decis să dea atacul la fostul său aliat, Liviu Dragnea. Stănescu, sprijinit de Niculae Bădălău (Giurgiu), Mihai Tudose (Brăila) și Marian Neacșu (Ialomița, secretar general al partidului), încearcă să strângă masa critică necesară în CEX pentru a-l determina pe Liviu Dragnea să facă un pas înapoi.

Printre semnatarii scrisorii se numără Niculae Bădălău și Paul Stănescu, potrivit surselor citate.

Nemulţumiţi de felul în fare Liviu Dragnea conduce partidul, liderii locali vor solicita convocarea unui Comitet Executiv cât mai rapid posibil, chiar dacă liderul PSD încearcă să amâne cât mai mult această ședință.

Este pentru prima oară când un număr atât de mare de lideri importanţi PSD îi cer demisia lui Liviu Dragnea și se anunță un Comitet Executiv tensionat.

Potrivit statutului, Liviu Dragnea nu poate fi demis de Comitetul Executiv, ci doar de Congres. Însă, CEx-ul poate decide convocarea Congresului și, dacă se obţine o majoritate, atunci Liviu Dragnea va fi demis.

Update: Unii dintre cei care cer demisia lui Liviu Dragnea se vor afla astăzi la Giurgiu și îi  amintim aici pe Paul Stănescu, Mihai Tudose, Codrin Ștefănescu, Marcel Ciolacu. Aceștia au fost invitați de Niculae Bădălău la Conferința Județeană a PSD Giurgiu, în cadrul căreia, Bădălău va candida pentru un nou mandat de președinte al Organizației Județene a PSD Giurgiu.

Articolul precedentAutoritățile continuă recensământul porcilor în localitățile Comana și Vlad Țepeș
Articolul următorAgitație în PSD. I se cere demisia. Contestatarii lui Dragnea, la Giurgiu