Clubul Astra Giurgiu a anunţat, duminică, înlocuirea antrenorului Eugen Neagoe cu tehnicianul Ionuţ Badea, cu două etape rămase de jucat din acest campionat şi cel puţin un meci în Cupa României.

Noul antrenor al Astrei este unul experimentat în fotbalul românesc. Ionuţ Badea a ocupat postul de secund la naţională, precum şi poziţia de principal la cluburi precum Pandurii, U Cluj, Oţelul Galaţi şi, cel mai recent, FC Argeş.

„Pe această cale, clubul Astra ţine să-i mulţumească fostului tehnician, Eugen Neagoe şi secundului Sebastian Moga pentru munca depusă”, a pregizat gruparea.

Primul joc al echipei Astra cu Ionuţ Badea pe bancă va fi marţi, manşa retur a semifinalei Cupei României, la Dinamo (după 1-0 pentru giurgiuveni, în tur). Dacă după prima manşă, Dinamo se afla într-o stare de criză, iar Astra părea favorită, acum ”câinii” şi-au revenit şi ar putea întoarce scorul, în faţa unei echipe cu trei eşecuri consecutive în ultimele meciuri.

Astra Giurgiu ocupă locul 7 în play-out, de baraj, cu 24 de puncte, cu două etape rămase de jucat în acest sezon. Noua echipă a lui Badea se află într-o situaţie critică şi ţine cu dinţii de un loc în Liga 1 pentru sezonul viitor.

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu