Vineri, 5 iunie, s-a încheiat procesul de licențiere pentru cupele europene în sezonul 2020/2021. Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat că Astra Giurgiu nu a primit dreptul să participe în competițiile continentale.

Giurgiuvenii au solicitat FRF licența, în ideea că ar putea juca în Europa League în ediția următoare. Astra e pe locul patru în Liga 1, cu șanse reale de a câștiga pe teren un loc în Europa.

Numai că, potrivit surselor Digi Sport, pe stadionul din Giurgiu nu există puncte sanitare suficiente, astfel încât gruparea la care evoluează Budescu și Alibec nu îndeplinește criteriile UEFA.

”Comisia de fond a refuzat acordarea licenței UEFA clubului Asociația Fotbal Club Astra pentru neîndeplinirea criteriului de infrastructură, respectiv încălcarea art. 23 Stadion omologat pentru campionatul național Liga 1, percum și pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv încălcarea art. 46, 47 și 47bis.

Asociația Fotbal Club Astra a contestat hotărârea instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor.

Vineri, 5 iunie 2020, Comisia de apel a pronunțat decizia definitivă și executorie pe plan național, prin care s-a respins apelul formulat de club și s-a menținut hotărârea Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond, prin care a refuzat acordarea licenței UEFA, pentru sezonul 2020-2021, clubului Asociația Fotbal Club Astra”, a anunțat FRF.