În această perioadă, peste 4.000 polițiști vor supraveghea şi efectua controale la frontiera de stat.

Mulți români vor călători în afara granițelor ţării, astfel că poliţiştii se aşteaptă la o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria și Bulgaria.

Este folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, respectiv în Giurgiu şi Vama Veche. Astel, se recomandă participanţilor la trafic utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud. La frontiera româno-bulgară sunt 9 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 20/19de benzi de control pe sens: P.T.F. Vama Veche – Durankulak, P.T.F. Ostrov – Silistra, P.T.F. Negru Vodă – Kardam, P.T.F. Lipnița – Kainardja pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00, P.T.F. Giurgiu – Ruse, P.T.F. Bechet – Orjahovo, P.T.F. Calafat – Vidin, P.T.F. Turnu Magurele-Nicopole, P.T.F. Zimnicea-Sviștov, pe raza jud. Călăraşi:, P.T.F. Călăraşi / Chiciu

Aveţi la dispoziție totodată aplicaţia Trafic On-line,  ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă  media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Articolul precedentAmănunte șocante din dosarul de omor din Giurgiu. De ce a murit tânărul de 22 de ani
Articolul următorMăsuri de fluidizare a traficului la frontiera cu Bulgaria, în minivacanța de Sf. Maria