În ultima perioadă pe raza județului Giurgiu, precum și în zonele limitrofe, au fost comise furturi prim metoda „împrietenirii”.

Astfel, persoane necunoscute s-au deplasat la domiciliile unor bătrâni în special în zonele rurale și le-au comunicat faptul că datorează o sumă de bani unui membru al familiei acestora, care în momentul abordării, nu se afla la domiciliu.

Cu această ocazie, au înmânat o bancnotă mai mare valoric, fapt ce necesita primirea unui rest din partea persoanelor vizate.

Pentru a înmâna restul, bătrânii în cauză s-au deplasat în locuință la locul unde își țineau economiile, fapt vizualizat cu atenție de către persoanele care i-au acostat.

După primirea restului, pentru a distrage atenția, cei în cauză solicită de regulă fie cumpărarea de păsări sau vin, fie solicită o buturugă sub pretextul că au pană la autoturismul cu care se deplasează.

Cât timp persoana respectivă merge să ducă la îndeplinire solicitarea, una dintre persoane pătrunde în locuință și sustrage economiile sau diverse lucruri de valoare.

Având în vedere acest mod de operare, atenționăm cetățenii să nu dea în niciun caz curs acestor abordări și în condițiile în care se produce un eveniment sau observă autovehicule străine de localitate, să sesizeze Poliția prin SNUAU 112.

Articolul precedentCaii accidentați, salvați de Save the Horses Romania
Articolul următorCe s-a întâmplat cu unul dintre caii răniți în accidentul de la pasarelă