De la începutul lunii aprilie până în prezent, 22 de persoane din județul nostru au ajuns la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Giurgiu, după ce au fost mușcate de căpușe. Medicii îi sfătuiesc pe giurgiuveni să își ia măsuri pentru a evita contactul cu aceste insecte.

Pe fondul fluctuaţiilor de temperatură şi al precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă, tot mai multe persoane au ajuns victime ale căpușelor.

Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, de la începutul anului și până în prezent, 22 de persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri, după ce au fost mușcate de căpușe, 15 cazuri fiind înregistrate doar în aprilie.

Pentru a se proteja de eventualele “atacuri” ale căpuşelor, specialiştii recomandă giurgiuvenilor să îşi ia câteva măsuri de precauţie: protecţia individuală în cazul deplasării în zone de risc (purtarea unor haine deschise la culoare cu pantaloni lungi introduşi în şosete de culoare deschisă şi textură deasă); purtarea unor pantofi fără orificii sau decupaje; prezentarea la medic în cazul în care se constată prezenţa unei căpuşe fixată pe piele (atât în scopul extragerii corecte, cât şi în vederea educaţiei pentru observarea eventuală a apariţiei unor simptome).
Borelioza poate fi diagnosticată numai prin probe de laborator, dar nu mai devreme de 21 zile de la debutul înţepăturii de căpuşă. Creşterea numărului de boli infecţioase transmise prin vectori este favorizată de schimbările climatice – fluctuaţii de temperatură, precipitaţii abundente.

 

Articolul precedentVeste bună pentru giurgiuvenii care merg de Paști in Bulgaria. Vignete disponibile on-line
Articolul următorControale pe şantierele din judeţul Giurgiu, pentru prevenirea căderilor de la înălțime