Poliția Română, prin structurile rutiere, a demarat luni, 11 martie, acțiunea SEATBELT, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate.

Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Polițiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranță de către ocupanții mașinii).

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

În urma activităților desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, în perioada 11-15 martie, au fost aplicate 320 de sancțiuni contravenționale, numai pentru nefolosirea centurii de siguranță.

De ce este important să porți centura de siguranță, oriunde stai în mașină?

Centura de siguranță are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv șoferul. O funcție esențială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept.

De asemenea, prin purtarea centurii, se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact.

Șoferii pot să transporte minori doar dacă aceștia din urmă poartă centura de siguranță sau dacă stau într-un scaun special pentru copii, conform legislației rutiere.

Articolul precedentApa din aparatele de cafea, infectată? Protecția consumatorilor a deschis o anchetă
Articolul următorPesta porcină africană, câte focare au fost stinse și câte mai sunt prezente, la Giurgiu