Polițiștii sunt la datorie în fiecare weekend și desfășoară activități de impunere a legii și de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale.

La acest sfârșit de săptămână, Poliția a intensificat acțiunile pe principalele drumuri naționale pentru prevenirea evenimentelor rutiere și pentru depistarea celor care pun în pericol siguranța traficului, conducând cu viteză excesivă.

Polițiștii utilizează autospecialele dotate cu aparatură de măsurare a vitezei de deplasare, dar și pistoalele – radar cu laser.

Mai multe radare vor fi amplasate, în acest weekend, pe drumuri naționale, între care DN 5 Giurgiu – București, DN 5B Giurgiu – Oltenița sau DN 6 București – Alexandria, traficul urmând a fi monitorizat și în orașe, pe principalele străzi ale municipiului Giurgiu, dar și Mihăilești și Bolintin Vale.

Vor fi supravegheate îndeosebi drumurile cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată sau neacordarea priorității de trecere, însă nu vor fi neglijate nici celelalte sectoare de drum.

Depășirea limitelor de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor grave produse pe drumurile publice, spun polițiștii.

Depășirea cu mai mult de 50 km la oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Articolul precedentValabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită
Articolul următorRomânia, unul dintre cel mai important producător de bere din UE