Poliţiştii de frontieră giurgiuveni împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu au descoperit asupra a șase persoane aproximativ 900 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur, pe care acestea încercau să le introducă ilegal în țară.

În data de 12 iulie 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control, pe sensul de intrare în ţară, două autocare aparținând unei firme de transport internațional de persoane.

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, în bagajele personale a cinci cetățeni români și ale unui cetățean turc, cantitatea totală de 897 grame de bijuterii din metal de culoare galbenă, presupus a fi aur, pe care aceștia au încercat să le introducă ilegal în țară.

La verificări, persoanele în cauză au declarat că bijuteriile le aparțin, le-au cumpărat din Turcia și intenţionau să le ofere cadou unor cunoştinţe sau să le comercializeze.

Întreaga cantitate de bijuterii din aur, în valoare totală de 107.136 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, în una dintre cauze poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. a din Legea 86/2006, iar în celelalte au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Articolul precedentTrei irakieni, ascunși printre baloți de ață, găsiți într-un automarfar
Articolul următorAtenție! Coloane de autoturisme la Vama Giurgiu