Președintele interimar al PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, i-a dat replica primarului de Giurgiu, Nicolae Barbu.

Acesta din urmă, în calitate de președinte al organizației municipale a PSD Giurgiu a declarat că alegerile din organizația județeană sunt nestatutare, și că nu va participa cu delegați la Conferința Județeană a PSD Giurgiu, care va avea loc mâine.

Potrivit lui Bădălău, data alegerilor s-a stabilit în CEx județean, și deci nu s-a încălcat cu nimic statutul partidului.

Pe de altă parte, referindu-se la nemulțumirea lui Barbu legată de delegații care i-au revenit organizației municipale, Bădălău a explicat că aceste calcule s-au făcut după un algoritm stabilit la nivel central, cum ar fi rezultatele în alegerile locale, parlamentare, populația și numărul de membri, astfel a rezultat un număr de 38 de delegați pentru municipiu.

Liderul interimar al PSD Giurgiu a spus că la Conferința Județeană care va avea loc mâine vor participa 400 de delegați, cu excepția celor din Giurgiu și Mihăilești. În orice caz, a mai spus acesta, organizația municipală o să aibă reprezentanți de la organizațiile de femei, de tineret și de pensionari.

Pentru funcția de președinte al PSD Giurgiu, actualmente vacantă, și-au depus candidaturile mai multe persoane, printre care și Niculae Bădălău.

 

Articolul precedentProtest în PSD Giurgiu, cu o zi înainte de alegerile județene
Articolul următorCâte zile libere mai au salariații până la finele anului 2018