În urma celor 10 percheziții efectuate astăzi, de polițiștii prahoveni, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, la persoane bănuite de proxenetism, 28 de persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri. Au fost ridicați bani (30.000 de lei și 2.000 de euro), telefoane mobile și un pistol tip airsoft.

La data de 8 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat 10 percheziții la persoane bănuite de proxenetism. 3 descinderi au avut loc în municipiul București, 4 în județul Prahova (câte două în Ploiești și Poiana Câmpina), două în județul Giurgiu (comuna Valea Dragului) și una în municipiul Brașov.

De la locațiile percheziționate, polițiștii au ridicat bani (30.000 de lei și 2.000 de euro), telefoane mobile și un pistol tip airsoft (nesupus autorizării). De asemenea, au indisponibilizat, în vederea cercetărilor, un autoturism.

28 de persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri, urmând ca, la finalul acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Reamintim că, începând cu luna iulie a.c., polițiștii au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, care ar fi racolat femei în vederea practicării prostituției, atât în țară, cât și în Marea Britanie. O parte dintre persoanele în cauză ar fi facilitat practicarea prostituției de către acestea, în imobile  închiriate în acest scop (în localitățile Ploiești, Brașov, Pitești, București, Cluj, Timișoara). Locațiile erau schimbate frecvent, femeile în cauză desfășurându-și activitatea câte o săptămână sau două, după care plecau în alt județ.

Alte două persoane sunt bănuite că ar fi pus la dispoziția proxeneților, contra unor sume de bani, cu titlu de chirie, spații în diferite imobile, înlesnind astfel activitatea infracțională.

Persoanele din București sunt bănuite că ar fi trimis femei și în Marea Britanie, pentru a practica prostituția.

La percheziții au participat luptători S.I.A.S. din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și echipe din cadrul  I.J.P. Prahova (Serviciul Criminalistic, Serviciul de Acțiuni Speciale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Câmpina și Poliția Municipiului Ploiești) și polițiști din cadrul Poliției Capitalei și I.P.J. Giurgiu.

De asemenea, la activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

Articolul precedentPercheziții la o grupare infracțională specializată în furturi din locuințe
Articolul următorGiurgiu sărbătorește 100 de ani de la eliberarea orașului de către armata franceză