Un bărbat de 62 de ani, din București, a fost prins în flagrant de către polițiștii giurgiuveni în timp ce transporta mai multe pachete de țigarete, fără timbru fiscal, în vederea comercializării acestora.

Luni, 28 octombrie a.c., în baza unor informații, polițiștii Secției nr.1 Poliție Rurală Călugăreni au depistat în trafic, un bărbat de 62 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 411, în comuna Singureni, județul Giurgiu, în portbagajul căruia au fost găsite 380 de pachete de țigări fără timbru fiscal, deținute în vederea comercializării.

De asemenea, asupra bărbatului a fost identificată suma de 2.290 de lei, fiind susceptibilă a proveni din comiterea infracțiunii.

Cu această ocazie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au ridicat cele 380 pachete de țigarete, în valoare aproximativă de 3.610 lei, dar și suma de 2.290 lei găsită asupra sa, iar autoturismul folosit la săvârșirea infracțiunii, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, față de bărbatul în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore, urmând ca astăzi, ulterior fiind prezentat Judecătoriei Giurgiu, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Articolul precedentTrafic restricționat pe Autostrada A1 pentru efectuarea unor lucrări
Articolul următorRealitatea merge mai departe. De la Realitatea TV la Realitatea Plus