Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit peste 750 articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse în compartimentele pentru bagaje ale unor autocare.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în două autocare, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 759 articole textile, încălțăminte și parfumuri, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci, în vârstă de 45, respectiv 57 de ani. Cei doi bărbați au declarat că intenționau să doneze bunurile, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoștință despre faptul că produsele transportate sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 102.360 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”,  la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedent20 de percheziții în cazul crimei din Piața Constituției, în care a fost implicat și un clan din Giurgiu
Articolul următorOrdin de protecție provizoriu emis de polițiști