Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocar, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și încălțăminte,  toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 04.10.2022, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar, aparținând unei firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit în cala autocarului, printre bagaje, pungi de plastic de culoare neagră și cutii de carton care conțineau 350 articole vestimentare și 90 perechi încălţăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 19 ani.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare estimată de  75.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentTichete sociale. Când vor fi virați banii pentru următoarele două tranșe
Articolul următorTraian Băsescu, afaceri cu iz rusesc. Bani și influență la cel mai înalt nivel – suspiciuni grave asupra firmei Euroconstruct. Pe cine finanțează MOSCOVA? Și de ce