Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma controlului efectuat asupra unor mijloace de transport, aproximativ 5.000 de bunuri care purtau însemnele unor firme consacrate şi prezentau suspiciuni de contrafacere. Bunurile, aparţinând unor cetăţeni turci şi români, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În perioada 01-05.06.2023, cu ocazia controalelor specifice pe sensul de intrare, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit disimulate printre bagajele aflate în cala a zece autocare, aproximativ 5000 de bunuri, constând în articole vestimentare, articole de parfumerie, articole de marochinărie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean român si unor cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 20 și 62 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele menţionate anterior.

Bunurile, estimate la o valoare de 1.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentMinistrul Educației, Ligia Deca: Peste 15.000 de persoane au renunţat la grevă
Articolul următorSenatul a adoptat legea voucherelor de vacanță pentru angajații din mediul privat