Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit peste 1.600 articole de încălțăminte și parfumuri, contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 22.06.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru bagaje al unui autocar, cantitatea totală de 1.638 articole de încălțăminte și parfumuri, fiind bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc în vârstă de 28 ani, pasager în autocar. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare şi nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 327.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentSe extinde pesta porcină în județul Giurgiu. Încă două focare, confirmate
Articolul următorEVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Rezultatele vor fi anunţate, astăzi, până la ora 12