În urma misiunilor desfășurate în zona de competență – punctele de trecere şi „frontiera verde”, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii de frontieră au constatat 74 de fapte ilegale, din care 34 infracțiuni și 40 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat atingerea unor drepturi de proprietate intelectuală și fraudă vamală, urmate de tentativa de trecere ilegală a frontierei şi de fals și uz de fals.

În urma sancțiunilor contravenționale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de peste 35.200 de lei.

De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 875.600 lei.

În aceste zile, polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 91 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de ședere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 28 cetăţeni români din diferite motive legale.