Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, printre bagajele dintr-un autocar, produse de parfumerie, articole vestimentare și de încălțăminte, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile de contrafacere. 

Ieri, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra unui autocar care efectuează curse regulate de persoane, pe ruta Turcia-România.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala mijlocului de transport, printre bagaje, mai multe pungi de culoare neagră ce conțineau 271  produse de parfumerie, 88 articole de încălțăminte și 132 articole vestimentare, inscripţionate cu numele și însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în vârstă de 26 de ani, pasager al autocarului. Acesta a declarat că a achiziționat produsele sus-menționate din Turcia, pentru a le comercializa în România.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 212.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, față de persoanele în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentFlorin Cîțu, discuții cu autoritățile locale despre CARANTINĂ
Articolul următorBilanț coronavirus 22 martie: 3.743 de cazuri noi și 60 de decese. Vezi situația pe fiecare județ