Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 1200 de articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute sau fără documente de proveniență, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind astfel selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru bagaje al unui autocar, cantitatea totală de 1267 articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute sau fără documente de proveniență.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean român  în vârstă de 27 de ani. Persoana în cauză a declarat că intenționa să le comercializeze, nu deținea documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 150.860 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentCod galben de inundații pe râul Neajlov
Articolul următorCod galben de ceaţă în 16 judeţe, printre care și Giurgiu