Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” a venit astăzi, 2 noiembrie, în Giurgiu (în fața Teatrului Valah) și mâine, 3 noiembrie, în Mihăilești (în fața Liceului Tehnologic „Tiu Dumitrescu”).Imagine

Astăzi, în intervalul orar 8:00 – 18:00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Giurgiu a organizat cursuri de prim ajutor și de prevenție . Acestea au inclus tehnicile de prim ajutor în situații de urgență și modul în care ne putem pregăti pentru a face față dezastrelor naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii etc.

Mâine, 3 noiembrie, în intervalul orar 08.00-18.00, Caravana SMURD va veni la Mihăilești, în fața Liceului Tehnologic „Tiu Dumitrescu”.

Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților în tehnicile de acordare a primului ajutor.

În trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 57.000 de kilometri și a ajuns în peste 150 de localități. Mai mult de 1.200 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 34.000 de persoane.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în 2017 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul este susţinut financiar și logistic de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

 

 

Articolul precedentBatjocură pe bani publici: portalul instanţelor de judecată, picat de două zile!
Articolul următorColegiul Național „Ion Maiorescu”, din Giurgiu, a sărbătorit 150 de ani de la înființare