Primul tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României este programat astăzi, de la ora 7.00.  

În judeţul Giurgiu sunt amenajate 245 de secţii de votare, în 54 de unităţi administrativ-teritoriale. La urne sunt aşteptaţi peste 224.000 de cetăţeni cu drept de vot.

La alegeri prezidențiale 2019, românii vor vota la secția la care sunt arondați în conformitate cu domiciliul din actul de identitate. Cei care nu cunosc numărul secției la care sunt arondați pot afla informația de pe pagina web www.registrulelectoral.ro, după ce va fi completat CNP-ul, numele de familie și un cod generat automat.

Cei care în ziua de 10 noiembrie – ziua în care se organizează alegerile prezidențiale 2019 – nu se află în localitatea de domiciliu, pot vota la orice secție, pe lista suplimentară.

În cazul în care o persoană este omisă din lista permanentă, aceasta va fi înscrisă pe o listă suplimentară. În București, alegătorii pot vota doar la secția la care sunt arondați, nu poți vota pe listă suplimentară în alt sector. Lista cu secțiile de votare poate fi consultată pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Potrivit Legii 370 din 2004, pentru alegerea președintelui, alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, dar și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în secția de vot, își pot să exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

Articolul precedentAlegeri prezidențiale 2019. Tot ce trebuie să știi despre votul din 10 noiembrie
Articolul următorSecțiile de votare, luate cu asalt: câți giurgiuveni au votat în primele ore de la deschiderea urnelor