Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile astăzi 30.529 locuri de muncă. 

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (2.257), agent de securitate (1.546), ucenic (1.196), lucrător comercial (1.081), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.061), lăcătuş mecanic (886), manipulant mărfuri (755), confecţioner-asamblor articole din textile (729), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (646), vânzător (581), şofer autocamion/ maşină de mare tonaj (552).
Din cele 30.529 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.382 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 16.869 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.
Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante.
În ceea ce privește locurile de muncă la nivel județean, aceste informații pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale sau la sediul acestora.
PUBLICITATE
Articolul precedentA început vaccinarea antigripală, la Giurgiu. Medicii şi asistenţii din spital, primii care s-au imunizat
Articolul următorGiurgiuvenii au sărbătorit Ziua Dăruirii prin donații pentru copii