Până pe 17 ianuarie 2019, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale îşi mai pot actualiza obiectul de activitate.

Dacă nu vor face acest lucru, începând cu 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului Giurgiu va radia, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţie.

La începutul anului viitor, expiră perioada de doi ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o au la dispoziţie pentru a solicita Oficiului Registrului Comerţului Giurgiu înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate.

Această obligaţie a apărut ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016.

Astfel, potrivit actului normativ persoanele fizice autorizate pot avea în obiectul de activitate cel mult cinci clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, în timp ce întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult zece clase de activităţi prevăzute de codul CAEN.

Începând cu 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului Giurgiu va radia, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Articolul precedent1090 pachete cu țigări, descoperite într-un microbuz, la P.T.F. Giurgiu
Articolul următorSuedia caută culegatori de căpşune pentru perioada iunie-august