Fie că locuiești într-o casă sau la bloc, este bine să îți iei toate măsurile de precauție atunci când pleci în vacanță, pentru că hoții nu își iau concediu.

Poliția raportează în fiecare an o creștere a numărului de spargeri pe perioada verii, iar cele mai vulnerabile sunt locuințele care le par acestora accesibile și slab protejate.

Chiar dacă ți se pare suficient să te asiguri că ai încuiat bine ușa, trebuie să știi că există multe alte metode prin care un infractor îți poate pătrunde în locuință. De altfel, puține sunt cazurile în care aceștia intră bine-mersi pe ușa din față. Iată câteva măsuri de siguranță care vor scădea riscul de a deveni o victimă a spargerilor

1.Soluția care descurajează orice intenție a hoților

Dincolo de toate măsurile de protecție pe care le poți lua pentru siguranța casei tale, cea mai importantă rămâne instalarea unui sistem performant de securitate. Aceste sisteme de alarmă nu numai că îți protejează casa și pot alerta poliția în cazul unei spargeri, dar mai ales îi descurajează pe hoți, care nu vor risca să atace o casă supravegheată video. Poate ți se pare scump să instalezi un sistem de supraveghere, însă este suficient să te uiți la prețul redus pentru o astfel de alarma Paradox, pentru a te convinge că este, totuși, un cost foarte mic pentru a asigura protecția casei tale. După cum vezi, alarma anti-efracție este foarte ușor de programat și are funcții inclusiv pentru apelare personală, care te alertează în cazul unui pericol.

2.Nu te lăuda pe rețelele de socializare cu faptul că ești plecat

Polițiștii ne sfătuiesc să nu ne dezvăluim planurile de concediu pe rețelele de socializare și să postăm fotografiile din vacanță abia după încheierea sejurului. Astfel, poți reduce riscul ca locuința ta să devină o țintă pentru hoții care vor avea certitudinea că nu găsesc pe nimeni acasă.

3.Roagă-ți vecinii să se asigure că totul este în ordine

Dacă ai vecini de încredere, nu strică să îi rogi să mai arunce din când în când un ochi pentru a se asigura că locuința ta este în siguranță. Sau poți lăsa un set de chei unor prieteni de încredere, care să treacă de câteva ori pentru a vedea dacă totul este în ordine, a uda plantele și a da senzația că este cineva acasă, în cazul în care locuința ta este supravegheată de hoți.

4.Lumina aprinsă sau televizorul pornit, detalii mici, dar cu impact

O lumină aprinsă sau un televizor pornit îi pot deruta pe hoți, care vor evita să atace o casă în care pare să se afle cineva. Atât luminile, cât și televizorul pot fi pornite și de la distanță, cu ajutorul sistemelor de control remote, care îți permit să le oprești și să le aprinzi după bunul plac. Acestea pot fi utile nu numai pentru siguranța ta, ci și în viața de zi cu zi. Ai nevoie doar de o conexiune bună la internet și de o aplicație pentru telefonul mobil pentru a le controla.

5.Toaletează pomii și îngrijește grădina înainte de a pleca

O peluză neîngrijită, cu iarba netunsă de săptămâni bune și pomii netoaletați sunt un indiciu pentru hoți că în casa respectivă este posibil să nu se afle nimeni. Specialiștii ne recomandă să tundem iarba și să ne ocupăm puțin de aspectul grădinii, înainte de a pleca în vacanță. De asemenea, ai grijă la pomii aflați lângă gardul casei tale, în special la cei care pot face mai ușoară escaladarea gardului. Taie crengile ușor accesibile și asigură-te că nimeni nu se va putea urca în pomul respectiv pentru a sări apoi în curtea casei tale.

Articolul precedentGiurgiuvean arestat în București după ce a tâlhărit un bătrân de bani și titluri de valoare
Articolul următorPeste 1300 de litri de alcool, confiscat de polițiștii giurgiuveni