Din cauza apariţiei pestei porcine pe teritoriul mai multor judeţe, în vederea prevenirii manifestării acesteia si la nivelul judeţului Giurgiu, prefectul de Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a dispus activarea Centrului Local de Combatere a Bolilor.

Totodată, prin ordin al prefectului s-au constituit comisii mixte de verificare şi control cu privire la mişcarea porcilor în târgurile şi oboarele autorizate şi neautorizate sanitar veterinar de pe raza judeţului Giurgiu cât şi pe drumurile judeţene şi europene, având în componenţă reprezentanţi ai Direcţiei Sanitară Veterinară si pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu.

În vederea respectării măsurilor de biosecuritate la nivelul fermelor comerciale şi respectarea legislaţiei în vigoare cu privire la prevenirea pestei porcine africană în unităţile de profil, prin ordin de prefect s-au constituit comisii mixte de verificare şi control la fermele de porci autorizate de pe raza judeţului. în zilele de 3 şi 25 iulie 2018 au avut loc şedinţe comune ale Centrului Local de Combatere a Bolilor cu primarii din judeţ, având ca tematica măsurile ce se impun pentru prevenirea apariţiei focarelor de pestă porcină africană, solicitându-li-se totodată identificarea terenurilor adecvate care pot fi utilizate pentru îngroparea cadavrelor de porci infestaţi. Direcţia Sanitară Veterinară si pentru Siguranţa Alimentelor a distribuit afişe cu informaţii privind semnele clinice ale bolii, precum şi modul de gestionare a apariţiei virusului.

Articolul precedentCe joburi se mai caută în UE
Articolul următorControale la comercianții de pește din Giurgiu