Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, un certificat de înmatriculare ce nu îndeplinea condițiile de formă și fond.

La data de 15.03.2023, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru controlul de frontieră, un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldoveană, în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Franța.

În urma examinării documentelor prezentate, polițiștii au constatat faptul că în certificatul de înmatriculare, la rubrica special destinată inspecției tehnice periodice, era aplicat un colant care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, fapte prevăzute de art. 320 și art.323 din Codul Penal, iar certificatul de înmatriculare al autoturismului a fost reținut pe bază de dovadă în vederea continuării cercetărilor.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentGiurgiu. Tânăr de 25 de ani, arestat preventiv pentru comiterea mai multor infracţiuni. Bărbatul ar fi sustras două autoturisme şi le-a condus beat şi fără permis
Articolul următorIncendiu cu mari degajări de fum la un container cu vopseluri şi un depozit de vopsitorie din Bolintin Deal