Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu – I.T.P.F. Giurgiu au descoperit la controlul de frontieră o carte de identitate grecească falsă pe care un cetățean turc intenționa să o folosească pentru a ajunge în Germania.

În data de 24 decembrie 2019, în jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, călătorind ca pasager într-un autoturism condus de un cetățean bulgar, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate având însemnele autorităților din Grecia.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat faptul că documentul prezentat de pasagerul din dreapta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.

Pe timpul cercetărilor, pasagerul a declarat că este cetăţean turc, iar documentul fals l-a procurat de la un conational, pe teritoriul Bulgariei, plătind suma de 800 euro și intenționa să îl folosească pentru a ajunge în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele și documentul au fost preluate de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentTragedie în a doua zi de Crăciun. Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, s-a sinucis
Articolul următorRomânii vor avea 15 zile libere legale în 2020