Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat trei cetățeni bulgari care au încercat să intre în România, prezentând autorităţilor competente  teste negative false pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2.

La  data de 20.04.2021, în jurul orei 14.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare din ţară, trei cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR ce rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare,  constatând că documentele prezentate de aceștia nu au fost eliberate de clinicile menționate.

De asemenea, persoanele în cauză au declarat polițiștilor de frontieră faptul că  intenționau să călătorească pe teritoriul României și au achiziționat testele respective de la un cetățean bulgar, pe care l-au întâlnit în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, plătind fiecare câte 50 de euro obținerea lor.

Polițiștii de frontieră au procedat la nepermiterea intrării în țară a persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, bărbaţii au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentUzina Termoelectrica Giurgiu va sista furnizarea agentului termic. Aflați de când
Articolul următorPeste 1.500 de articole vestimentare contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră giurgiuveni