Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, ascunși într-un camion încărcat cu utilaje de morărit, trei cetățeni din Afganistan și doi din Pakistan, care intenționau să intre ilegal în România.

În data 14.04.2019, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion marca Volvo, înmatriculat în Turcia, un cetățean turc, în vârstă de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, utilaje de morărit din Turcia pentru o societate comercială din România.

La verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la controlul cu sonda CO2, aceasta a indicat o concentrație de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.

În urma controlului amănunțit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse cinci persoane de sex masculin, care nu dețineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetățeni afgani și doi cetățeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără știrea șoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui alt cetățean turc a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit 1000 de euro, fiecare. Totodată, tinerii au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă într-o țară din vestul Europei.

Poliţiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetățenilor străini, iar conform protocolului româno – bulgar aceștia au fost preluați de Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.

Articolul precedent165.000 de dolari și 25.000 de euro, descoperiţi de polițiștii de frontieră giurgiuveni
Articolul următorCinci kilograme de tutun vrac, găsit în portbagajul unei mașini