Cinci români sunt cercetaţi penal după ce au încercat să treacă din România în Bulgaria pe la vama Giurgiu folosind teste COVID-19 false.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară, la intervale diferite de timp, cinci cetăţeni români, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, pentru a li se permite intrarea în Bulgaria. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităţilor bulgare, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile menţionate în documente, acestea fiind false”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu.

Trei dintre cetăţenii români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cei cinci au renunţat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCulisele statului paralel | Portul Constanța, interese ascunse și afaceri păguboase VIDEO
Articolul următorAuto PLUS, cu Andy Popescu, în fiecare sâmbătă, de la ora 13:00, doar la Realitatea PLUS