Este din nou aglomerație astăzi, în Punctul de Trecere  Frontierei Giurgiu. Sute de tiruri așteaptă în coloană să tranziteze frontiera către Bulgaria și au format o coadă pe 10 kilometri, pe DN 5 București- Giurgiu.

Dacă ieri au fost probleme cu sistemul de cântărire, astăzi, aglomerația este generată de faptul că foarte mulți șoferi de camioane au optat să treacă frontiera pe la Giurgiu întrucât nu pot traversa Dunărea cu bac-rile pe la Zimnicea și Turnu Măgurele având în vedere nivelul scăzut al fluviului. Șoferii se tem că din cauza nivelului scăzut al apei vor avea probleme la îmbarcare și debarcare.

De ieri, în doar 12 ore, peste 500 de camioane cu tranzitat frontiera pe la Giurgiu. 

CNAIR dă vina pe bulgari

CNAIR informează că în punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse se înregistrează cozi de până la 10 km pe sensul România – Bulgaria, în partea română, cauzate de inactivitatea autorităților de frontieră bulgare.

În momentul în care partea bulgară va relua activitatea, CNAIR urmează să deschidă în acest punct de frontiera o bandă suplimentară destinată transportatorilor, astfel încât traficul să poată fi fluidizat rapid prin urgentarea operațiunilor specifice din Agentia de Control și Încasare.

 

Articolul precedentPercheziții la un centru medical din Giurgiu. Este vizat un contract cu Casa de Sănătate
Articolul următorZece autospeciale noi, în dotarea polițiștilor de frontieră