Cozi de câțiva kilometri s-au înregistrat vineri și sâmbătă, la punctul de trecere a frontierei Giurgiu -Russe, semn că românii preferă să petreacă sărbătorile la vecini.

Unul dintre motivele pentru care se formează cozi este și faptul că cei care ies din țară nu-și achiziționează rovigneta online și sunt nevoiți să o achiziționeze din punctul de trecere a frontierei Russe- Giurgiu. În zilele de vineri și sâmbătă, s-au format cozi lungi de 3 kilometri, cu preponderență în intervalul orar 7.00-12.00.

Pentru evitarea aglomerărilor în punctele de frontieră existente la granița cu R. Bulgaria, participanții la trafic pot achiziționa vignete on-line prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg (acest site având și meniu în limba română) sau www.vinetki.bg, preţurile acestora rămânând neschimbate.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că există posibilitatea ca pe 1 mai, la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, pentru plata taxei de pod, să se creeze coloane mai mari de autoturisme şi autocare, fapt ce va duce la timpi măriţi de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră către România.

De asemenea, la solicitarea autorităţilor vamale bulgare, se recomandă ca turiştii români care aleg să revină în ţară prin PCTF Ruse să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod: 4 (patru) leva sau 2 (doi) euro, în acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi, bonuri fiscale.

Lipsa sau expirarea termenului de valabilitate a vignetei electronice BG pentru autovehiculele înmatriculate în România, la ieşirea către Giurgiu, poate duce la blocarea unei artere de taxare pentru cel puţin 10-20 de minute, având în vedere că persoana contravenientă va trebui să achite taxa compensatorie şi să obţină documentele justificative. Se recomandă ca turiştii români să se asigure că au achitat taxa pentru vigneta electronică BG şi că este valabilă.

Articolul precedentPercheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări
Articolul următorDosare penale pentru mai mulți șoferi care au condus sub influența alcoolului