Dezbateri pe tema situației romilor au fost demarate, astăzi, la Giurgiu, de către consilierul de stat în cadrul Guvernului, Dana Varga și președintele Agenției Naționale pentru Romi, Daniel Rădulescu.

La întâlnirea regională au participat autoritățile locale din Giurgiu, Teleorman și Călărași dar și reprezentanți ai asociațiilor de romi, care au pus în discuție noua strategie națională de incluziune a cetățenilor de etnie romă.

Dana Varga, consilier de stat pe problematica rromilor în cadrul Guvernului a reiterat importanța unui proiect durabil privind integrarea romilor pe perioada 2020-2025, care să conțină și măsuri de finanțare.

În acest context, s-a pus în discuție ca în consiliile județene și în primării să fie angajați experți pe problemele romilor, care să informeze autoritățile cu privire la necesitățile acestei minorități.

La rândul său, Daniel Rădulescu, președintele Agenției Naționale pentru Romi, a precizat că este nevoie de o mai bună colaborare între autoritățile locale și responsabilii pe problematica romilor la nivel național.

Întâlnirea face dintr-o serie de consultări ce vor avea loc, la nivel local, privind realizarea unei noi strategii pentru îmbunătățirea situației etnicilor romi din țara noastră.

Articolul precedentTrei cetăţeni iranieni, ascunși printre piese auto, depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu
Articolul următorŢigări ascunse în bagaje, caroserie și în uşile unor microbuze, găsite la Giurgiu