Inspectorii din cadrul DSVSA Giurgiu continuă inventarierea porcilor din zona de protecție a focarului din Brăniștari. În cursul zilei de astăzi, va fi efectuat recensământul suinelor din localitățile Singureni și Crânguri.

Până acum au fost recenzați porcii din nouă localități, urmând ca în perioada următoare, procesul de inventariere să se desfășoare și în alte patru localități.

Focarul de pestă porcină africană din Brăniștari ar putea fi închis peste 30 de zile, spun autoritățile sanitar veterinare, în situația în care probele de sânge recoltate de la porcii din gospodăriile situate în zona de protecție vor fi negative.

Încă 30 de zile vor fi mentinute și filtrele rutiere și dezinfectante care au fost instituite la intrările și ieșirile din localitatea Brăniștari.

Pe de altă parte, în următoarea lună vor fi împușcați 253 de porci mistreți de pe cele 11 fonduri de vânătoare aflate în zona de protecție a focarului de pestă porcină africană descoperit cu patru zile în urmă pe un fond de vânătoare din zona Crucea de Piatră.

Măsura de împușcare a porcilor mistreți a fost luată după ce pe fondul de vânătoare respectiv a fost descoperit un caz de pestă porcină africană la un porc mistreț găsit mort.

Articolul precedentMuzeul sătesc de la Frătești păstrează intactă istoria și tradiția locului
Articolul următorElevi prinși la fumat în curțile liceelor. Jandamii au aplicat sancțiuni